Gradinite particulare Constanta

click aici pentru prima pagina
 
Scrisoare de Informare Scoala Petre Ispirescu Constanta
privind activitatile desfasurate pe parcursul anului scolar 2015-2016

Dragi parinti,

Scoala Primarǎ “Petre Ispirescu” Constanta este onorata sa va adreseze prezenta scrisoare prin care va multumeste pentru faptul ca ati aratat interes fata de cerintele scolii si incredere in cei care s-au dedicat formarii copiilor dumneavoastra, o ,,comoara” pe care ne-ati incredintat-o. De asemenea, va felicitam pentru rabdarea, timpul acordat si eforturile depuse in sprijinirea cadrelor didactice, astfel incat impreuna sa formam personalitati armonioase.

Totodata, va asiguram ca vom continua sa sustinem cu profesionalism si devotament potentialul performant al elevilor.

Prin aceasta scrisoare de informare dorim sa va impartasim activitatile derulate pe parcursul anului de prescolarii si scolarii din unitatea noastra.

SEPTEMBRIE

,,Toamna – belsug si culoare”: activitate desfasurata de elevii clasei O A ce a avut ca obiectiv realizarea unei expozitii cu lucrarile realizate la clasa de catre elevi folosind materiale din natura. Prin aceasta activitate s-a avut in vedere cultivarea simtului estetic, respectarea mediului inconjurator si sensibilizarea elevilor cu privire la frumusetile naturii.

Prescolarii gradinitei s-au deplasat in parc pentru a observa schimbarile ce survin in natura in anotimpul toamna. La activitate au participat toate grupele din unitate, in zile diferite.

Tot in luna septembrie prescolarii grupei Mijlocie B, au invatat cum trebuie sa actioneze pentru a-si pastra dintisorii sanatosi. Pentru a primi cele mai potrivite sfaturi, s-au deplasat la un cabinet stomatologic unde au fost indrumati cum sa-si perieze dintisorii, ce alimente sa consume, care sunt efectele dulciurilor asupra dentitiei.

In perioada 14-28 septembrie 2015 s-au desfasurat de catre elevii clasei a II-a A activitatile “Intelepciunea mea e jocul ” ateliere de creatie/expozitie - inscrise in cadrul Proiectului Educational “Lumea copilariei”.

Activitatile au antrenat gandirea , apartenenta la obiectivitate , spirit critic , participarea activa si constienta la promovarea si ocrotirea valorilor sociale , culturale ce apartin individului , comunitatii si umanitatii , in egala masura.

S-a urmarit realizarea urmatoarelor obiective: acumularea unui sistem de norme si valori civice, exprimarea opiniilor proprii, dezvoltarea capacitatii de colaborare.

“Coboara toamna…” : prin care elevii clasei a III-a A au realizat fructe si legume haioase, lucrari artistico-plastice pe tema toamnei, au recitat poezii si au intonat cantece de toamna;

,,Ziua Inimii” : activitate ce a avut ca obiective formarea si dezvoltarea interesului pentru mentinerea sanatatii, informarea populatiei scolare cu privire la importanta inimii, realizarea de lucrari artistice sub forma de inimi la care au participat elevii claselor pregatitoare A, IB, a III-a A si a IV-a B.

OCTOMBRIE

,,Ziua Educatiei ” a fost o activitate ce a implicat atat prescolarii, cat si elevii scolii. Aceasta activitate a urmarit: acumularea unui sistem de norme si valori privind drepturile copilului, in special dreptul la educatie si identificarea efectelor benefice pe care le poate avea educatia asupra copiilor.

,,Saptamana alimentatiei sanatoase ” a avut in vedere recunoasterea efectelor benefice pe care le poate avea consumul alimentelor sanatoase asupra omului in general si asupra dezvoltarii armonioase a organismului copiilor, in special la aceasta varsta, si necesitatea respectarii unui regim alimentar sanatos in perioada copilariei. Totodata, in cadrul orelor de educatie tehnologica au fost confectionate pe grupe planse care au ilustrat meniul sanatos pentru o saptamana intreaga. Au fost implicati elevii claselor pregatitoare A, IA, IB si a III-a A.

Prescolarii gradinitei au desfasurat activitati menite sa contribuie la formarea unei atitudini pozitive fata de alimentele sanatoase: fructe, legume, smoothie-uri. Impreuna cu educatoarele, prescolarii s-au deplasat in piata pentru a cumpara legume si fructe proaspete pe care apoi, la gradinita, le-au transformat in salate si smoothie-uri delicioase. La activitate au participat prescolarii grupelor mijlocii – Stelutele si Iepurasii, dar si prescolarii grupei mari – Fluturasii.

In perioada 12 octombrie- 16 noiembrie 2015 elevii clasei a II- a A au desfasurat activitatile

“Carticica noastra …”- confectionare de mini-carticele –octombrie 2015,
“De unde ma informez?”- Ziua mondiala pentru dezvoltarea informationala ,
Vizita tematica la Biblioteca Judeteana „Ioan N. Roman” Constanta - 26 octombrie 2015,

 “Comportamentul violent in mediul scolar” -16 noiembrie 2015

Dezbateri pe tema violentei si a modalitatilor de ajutare a persoanelor abuzate - inscrise in cadrul Proiectului Educational “Carte de suflet”.

Activitatile au antrenat gandirea , apartenenta la obiectivitate , spirit critic , participarea activa si constienta la promovarea si ocrotirea valorilor sociale , culturale ce apartin individului , comunitatii si umanitatii , in egala masura.

S-au urmarit realizarea urmatoarelor obiective: acumularea unui sistem de norme si valori civice, exprimarea opiniilor proprii, dezvoltarea capacitatii de colaborare.

,,Ziua internationala pentru reducerea riscului dezastrelor naturale” prin care s-a dorit informarea si constientizarea tuturor elevilor privind riscurile generatoare de dezastre naturale, regulile de comportare in momentul producerii acestora, precum si prezentarea mijloacelor de interventie in caz de dezastre si modul de utilizare al acestora.

Vizita Acvariu Constanta prin care elevii claselor a III-a si pregatitoare A au fost informati privind diferitele specii de pesti existente in Marea Neagra si s-au format atitudini pozitive fata de mediul natural.

Plimbare in Parcul Tabacariei Constanta ce a presupus dezvoltarea relatiilor intercolegiale in cadrul claselor a III-a si pregatitoare A, dar si formarea spiritului de protejare a mediului inconjurator;

“Happy Halloween” - compozitii aplicative si decorative realizate de elevii clasei a IV-a A

,, La Murfatlar..”: activitate prin care prescolarii grupei Mijlocie A - Stelutele, dar si elevii claselor pregatitoare si a IV-a B au observat mediul inconjurator si in functie de varsta au realizat compuneri despre frumusetea toamnei in podgorie sau au redat in desen aspecte din timpul vizitei.

NOIEMBRIE

In luna noiembrie, toti prescolarii din unitate au participat impreuna cu parintii lor la actiunea caritabila: Spiridusii Mosului. Scopul activitatii a fost acela de a forma la prescolari o atitudine pozitiva fata de ceilalti, insuflandu-le bucuria de a darui.

„La teatru cu mic cu mare” – vizionarea unor piese de teatru de catre toti prescolarii si elevii scolii.

DECEMBRIE

,,1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei ” ce a avut ca scop cultivarea interesului copiilor pentru cunoasterea trecutului patriotic al tarii noastre si dezvoltarea dragostei pentru patrie prin prezentarea unor scurte povestioare, citirea unor poezii patriotice si intonarea de cantece pe aceasta tema la care au participat clasele pregatitoare si clasele a III-a.

,,Din Inimi de copii pentru copii ” - actiune caritabila, Toti copiii din unitate, prescolari si scolari, au contribuit la derularea acestei activitati prin confectionarea de ornamente pentru Craciun si prezentarea unui spectacol in incinta unui mare centru comercial din Constanta.

,,Serbare de iarna ” - momente artistice desfasurate de fiecare clasa cu ocazia Craciunului

Activitate cu parintii: ornamente de Craciun si colinde prezentate de elevii claselor a IV-a

IANUARIE

Sub semnul lui Eminescu, activitate dedicata zilei de 15 ianuarie si implinirii a 165 de ani de la nasterea celui mai mare poet roman, Mihai Eminescu. In cadrul acestei activitati clasele pregatitoare, clasa a III-a A, I A au urmarit obiectivele: cunoasterea datelor biografice ale acestui scriitor si a operelor acestuia, dezvoltarea dragostei pentru poezia din literatura romana. Clasele I B, a II-a A si a IV-a B au avut parteneri in desfasurarea acestui omagiu elevii Liceului Mihai Eminescu Constanta.

,,Calator prin Univers ”- activitate desfasurata de catre elevii clasei I A

In vizita la Biblioteca Judeteana au fost elevii clasei I B.

FEBRUARIE

Vizita la Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii Elevii clasei pregatitoare A au participat activ la activitatile ce au avut ca scop imbogatirea cunostintelor despre vietuitoarele din diferite medii de viata, dar si despre Sistemul Solar.

Vizita la Academia Navala a urmarit largirea orizontului de cunoastere al elevilor din clasa

pregatitoare A cu privire la meserii.

MARTIE

“Fantezii”- ateliere de creatie : elevii claselor pregatitoare A, I A, I B, a II- a A,a III- a A si a IV- a B au realizat compozitii aplicative si decorative reprezentand: martisoare, felicitari, tablouri, decoratiuni pentru 1 Martie si 8 Martie. Activitatile au antrenat gandirea , apartenenta la obiectivitate , spirit critic, participarea activa si constienta la promovarea si ocrotirea valorilor sociale , culturale ce apartin individului , comunitatii si umanitatii , in egala masura. S-a urmarit realizarea urmatoarelor obiective: acumularea unui sistem de norme si valori civice; exprimarea opiniilor proprii; promovarea valorilor sociale, culturale ce apartin individului , comunitatii si umanitatii.

Toti prescolarii au confectionat pentru mamicile lor martisoare dulci in cadrul Laboratorului Silvian. Au invatat ca ciocolata este cu adevarat delicioasa, insa dincolo de gustul ei, poate fi un obiect de arta. La activitate au participat copilasii de la toate grupele din gradinita.

Prescolarii de la Grupa Mare – Grupa Fluturasilor, au incercat sa descopere cat mai multe lucruri interesante cu si despre vapoare. Ei s-au deplasat in Terminalul Agigea unde au fost fascinati de toate informatiile ce le-au fost prezentate.

Prescolarii unitatii si-au invitat in luna martie mamicile sa participe la scurte programe artistice dedicate Zilei de 8 Martie. Le-au pregatit mici cadouri si si-au aniversat mamicile cum au stiut ei mai bine.

“La ceai!”: Copiii din grupa mare – Grupa Fluturasilor, au savurat in luna martie un ceai si o prajitura, intr-o cofetarie.

APRILIE

In luna aprilie prescolarii grupei Mijlocie A, au participat la o activitate de Educatie Posturala – ei au invatat care este pozitia pe care trebuie sa o adopte la masa de lucru sau pe scaunel, in asa fel incat sa creasca armonios, sa-si dezvolte o postura corecta.

Tot in luna aprilie, in cadrul temei saptamanale: Calatorim pe apa si pe uscat, prescolarii grupelor Mica, Mijlocie A si B, s-au deplasat la Gara Constanta si in Portul Turistic Tomis pentru a identifica si a observa mijloacele de transport despre care au discutat la gradinita.

“Mens sana in corpora sano” elevii clasei a II- a A au derulat activitatile inscrise in cadrul

Proiectului Educational “Primavara in inimile copiior”.

Elevii clasei pregatitoare A au fost In vizita la atelierul de ciocolata. Activitatea a avut ca obiectiv largirea orizontului de cunoastere al elevilor cu privire la meserii.

Copii, nu va jucati cu focul!- activitate ce a avut ca obiectiv cunoasterea de catre elevii clasei pregatitoare A a foloaselor si pericolelor ce le poate avea utilizarea adecvata sau inadecvata a focului.

Vizita la Aeroportul International „Mihail Kogalniceanu” - a avut scopul de a largi orizontul de cunoastere al copiilor claselor pregatitoare cu privire la meseria de aviator.

Prescolarii Grupei Mari – Grupa Ciupercutelor, s-au deplasat la Fabrica de Painepentru a observa care este drumul pe care il parcurge bobul de grau pana sa devina paine.

Excursie Casa Experimentelor Bucuresti - Romanian Science Center - S-au urmarit urmatoarele obiective: intelegerea importantei folosirii abilitatilor de comunicare, colaborare, autocunoastere, autoformare si autodisciplinare, stimularea si motivarea participarii elevilor pentru ridicarea nivelului de competenta si performanta. Activitatile au stimulat interesul elevilor claselor I A, I B. a II- a A. a II- a B, a III- a A, a III- a B, a IV-a A si a IV- a B fata de stiinta, invatare, oferind oportunitati de invatare extrascolara intr-un mediu informal. Workshop-urile principale s-au concentrat in jurul transferului de cunostinte si know-how stimuland curiozitatea copiilor prin investigarea realitatii si asigurand intelegerea cauzalitatii unor fenomene.

Vizita la Muzeul de Arheologie Callatis Au participat elevii claselor I A, I B. a II- a A. a II- a B, a III- a A, a III- a B, a IV-a A si a IV- a B. Obiectivul urmarit: formarea unor capacitati cognitive interdisciplinare prin imbinarea notiunilor de istorie, religie, geografie.

Vizita la Muzeul Marinei Mangalia Au participat elevii claselor I A, I B. a II- a A. a II- a B, a III- a A, a III- a B, a IV-a A si a IV- a B. Obiectivele urmarite: selectarea cunostintelor importante si utile, formarea criteriilor de gandire critic.

Activitati de ecologizare si plantare au derulat prescolarii grupei Mijlocie A si elevii clasei a III- a A. Au fost vizate obiectivele: dezvoltarea deprinderilor prescolarilor / elevilor de a pastra mediul curat si dezvoltarea responsabilitatii pentru protejarea mediului inconjurator.

Festivalul Judetean ,,BUCURIILE COPILARIEI” - afirmarea copiilor prin limbajul artei: dans, teatru, creatie artistic-plastica.

„Ca-n ograda la bunici” - activitate derulata de elevii claselor I A si I B

In lunile aprilie – mai, Grupa Mijlocie A a derulat activitatea “O zi in gradinita”. Parintii au fost invitati pe rand sa participe la activitatile derulate in gradinita. Pentru cateva minute, parintii au devenit cadre didactice si au incercat sa transmita copiilor informatii noi, din domenii diferite de interes.

MAI

Jocuri distractive – elevii claselor a II- a A si a III- a A

,,Parada costumelor ecologice” realizata de elevii clasei a III- a A a avut ca obiective: constientizarea rolului fiecaruia dintre noi in realizarea unei lumi mai bune, a unui mediu mai bun si mai sanatos.

Sarbatori pascale – activitate derulata de elevii clasei I A

„Sunt si eu cetatean al Europei!” - activitate derulata de elevii clasei I A

Spectacol de magie- vizionarea a vizat stimularea imaginatiei copiilor, dezvoltarea creativitatii, a interactiunii cu cei din jur.

Elevii clasei a III- a A au fost in vizita Academia Navala Constanta: au vizitat infrastructura academiei, au realizat demonstratii practice in simulatoarele de navigatie si s-au intalnit cu personalitati din domeniul maritim-portuar.

Prescolarii grupei mari – Grupa Fluturasilor s-au deplasat in luna mai la Biblioteca Judeteana Constanta pentru a descoperi ceva mai mult din magia cartilor.

VizitaMicrorezervatie . Scopul activitatii a fost acela de a-i ajuta pe cei mici sa constientizeze faptul ca micile vietuitoare trebuie protejate si ingrijite. La activitate au participat prescolarii grupei mari – Grupa Ciupercutelor.

Prietenii naturii – ECOTIC - Reciclare de baterii si acumulatori. La activitate au participat toti prescolarii unitatii.

IUNIE

Ziua Copilului – au fost vizate urmatoarele obiective: intarirea relatiilor de colaborare si prietenie

dintre copii; afirmarea talentului sportiv-artistic la toate activitatile cultural-educative, respectand totusi anumite norme cerute de momentul, locul si anturajul evenimentului.

“Prietenii naturii” -excursie tematica in Delta Dunarii – au participat elevii claselor I A, I B, a II- a A, a II- a B, a III- a A si a III-a B. S- a urmarit informarea elevilor cu privire la ecosisteme , diversitatea animalelor si pasarilor, cunoasterea importantei actiunilor de protejare a mediului inconjurator.

In luna iunie, prescolarii grupelor mijlocii – Iepurasii si Stelutele, s-au deplasat la Acvariul Tulcea. Scopul activitatii a fost acela de a-i ajuta pe copii sa-si consolideze cunostintele cu privire la mediul acvatic.

Prescolarii grupei mari – Grupa Ciupercutelor, s-au deplasat in luna iunie la Bucuresti pentru a vizita Muzeul de Știinte ale Naturii, Grigore Antipa. Scopul vizitei a fost acela de a-i ajuta pe cei mici sa-si aprofundeze cunostintele pe care le-au dobandit de-a lungul anului scolar cu privire la natura si in special, la regnul animal. Prescolarii au realizat o incursiune in istoria planetei si au observat evolutia unor animale, stadiile de dezvoltare si mediul lor de viata.

Serbari de sfarsit de an scolar- momente artistice desfasurate de fiecare grupa / clasa.