Gradinite Constanta
Click pentru prima pagina
Dezvoltarea gandirii la copii de gradinite Constanta,
gradinite particulare Constanta, gradinite de stat Constanta
 
 
 
  Capacitatea de a sesiza asemanari si deosebiri

 Dezvoltarea capacitatii de a sesiza similitudini si diferente

     Mai intai i se arata copilului diferite obiecte precum : papusi, rochite, ursuleti si i se cere sa spuna : «  ce au la fel ? »

     Copilului i se prezinta imagini cu obiecte similare – se incepe cu fiinte, figuri geometrice, de acelasi fel iar copilului de gradinita constanta i se cere sa spuna iar, «  ce au la fel ».

     Copilului i se prezinta seturi de imagini similare, asezate pe acceasi pagina si i se cere copilului sa spuna ce au la fel.
 
     Copilului i se cere sa remarce diferentele in cadrul descrierii.
     I se prezinta obiecte concrete : doua obiecte de acelasi felsi unul diferit : de exemplu doua masinute si o papusa iar copilul este solicitat sa spuna ce obiect nu ar putea face parte din multime, din grup, nu seamana cu celelate si trebuie pus deoparte.
     Pentru a scoate in evidenta diferentele dintre obiecte, copilul trebuie pus sa le descrie pe fiecare in parte. Cum sunt masinutele, ce culori au, ce facem cu ele, cum ne jucam cu ele, cum e papusa, cum e imbracata, cum ne jucam cu ea, cu ce e diferita de masinuta.
 
Acest exercitiu este recomandat sa se realizeze cu fiecare copil din grup.

     De asemenea se prezinta imagini ale unor obiecte, fiinte asemanatoare, similare si imaginea unui obiect diferit, iar jocul de intrebari decurge asa cum s-a aratat anterior.

 
articol www.gradinite.particulare.ro
 
 
 
 
Gradinite private Constanta - Gradinita particulara Constanta - Crese particulare Constanta - Scoli private Constanta - After school Constanta - Cursuri copii Constanta