Gradinite Constanta
click pentru prima pagina
 
Capacitatea de discriminare auditiva
 

     Capacitatea de discriminare auditiva, poate suna ciudat ca titlu pentru tine, ca parinte, dar deficientele de discriminare auditiva sunt o problema serioasa deoarece au implicatii directe asupra capacitatii de invatare si mai apoi de adaptare. Deoarece acasa este destul de greu, pentru ca nu ai timp, sau studii specifice, aceste exercitii se lucreaza in gradinita. Copilul de gradinita particulara sau de stat cu care doamnele educatoare lucreaza la gradinita pot recupera si pot rezolva prin aplicatii practice, acest defect. Dar ce presupune acest defect : incapacitatea de a identifica diferitele sunete specifice obiectelor si fiintelor dar mai ales deficienta in a identifica sunetele propriei limbi materne.

Exercitiile pentru discriminarea auditiva se impletesc cu cele pentru discriminarea vizuala.

Exercitii :

-       se prezinta imagini cu animale ce sunt acompaniate de sunetele, zgomotele specifice acestora. De exemplu o imagine cu ploaia si se imita sunetul acesteia, o imagine cu o pisicuta insotita de mieunatul pisicutei,imagine cu o masina de politie sau o ambulanta si sunetele specifice acestora si altele precum : curgerea apei, soneria telefonului clasic, tropaitul unui cal si altele.

-       Jocuri in care trebuie sa reproduca sunetele limbii materne repetand dupa doamna educatoare : a,e, i, o ,u, si sunetele cu diacritice, avand grija ca dupa consoana sa fie adaugata o vocala pentru a crea silabe, grupe de sunete.

-       Copiilor li se cere sa reproduca sunete din natura : fosnetul padurii, tunetul, sirena .

-       Doamna educatoare spune 3 cuvinte din aceeasi grupa – de exemplu legume sau fructe, iar copiii trebuie sa le repede in ordinea precizata si sa se alcatuiasca mai apoi enunturi. Apoi jocul continua cu patru cuvinte si tot asam dince in ce mai multe, pana la 7-8.

-       Jocul «  Cine vorbeste ? » Copilul este asezat cu spatele, iar unui din colegi il striga pe nume, sau imita un animal ori un alt element din mediul ambiant. El trebuie sa recunoasca timbrul vocal al colegului si sa il identifice.

 
 
articol www.gradinite.particulare.ro
 
 
 
Gradinite Constanta - Gradinite private Constanta - Gradinita particulara Constanta 
Crese particulare Constanta -Scoli private Constanta
After school Constanta - Cursuri copii Constanta