Gradinite Constanta
Click pentru prima pagina
 
Capacitatea de discriminare tactilo-kinetica
 
      Dezvoltarea proceselor de perceptie si cunoastere nu poate fi completa in absenta intelegerii stimulilor tactili. Aceastia ii ajuta pe copii sa cunoasca din pipaire si intelegere cu propriile simturi obiectele din lumea incojuratoare : materiale diferite, forme si muchii, temperaturi, consistenta si densitate in functie de produs si procesul de fabricatie. 
     Pentru dezvoltarea capacitatii de discriminare tactilo-kinestezica este necesara efectuarea de exercitii care sa le puna probleme de gandire si identificare si care au la baza : bucati de lemn, de piatra, de metal, tesaturi, lichide cu diverse consistente si la diverse temperaturi.

     Exercitii de cunoastere prin tact, miscare si vaz al obiectelor cunoscute : vesela si tacamurile proprii, creioane, radiera, caiete, hainele personale si formele geometrice pe care elementele din mediul inconjurator le au.

     Se iau diverse tesaturi cu structuri diferite, expuse si fixate intr-un cadru ferm, iar fiecare copil este pus sa atinga, sa simta patratelele de tesaturi si materiale, doamna educatoare precizandu-i copilului in momentul atingerii unei mostre de material, ce material este si ce caracteristici are : este lana si este groasa, este bumbac si este subtire, este material sintetic si electrizeaza. Se fac enunturi cu materialele prezentate, cu aceasta ocazie li se fixeaza informatii esentiale pentru bagajul culturii viitoare.

     Ce am pus in sac ? Elemente de diverse texturi si forme sunt puse intr-un sac iar copilul trebuie sa identifice depre ce ar putea fi vorba fara sa-l scoata din sac si sa se verifice singur dupa extragerea acestuia din sac.

     Copiii timizi sunt legati la ochi si li se dau obiecte din diferite materiale, prezentate anterior, pentru a le identifica si a da detalii despre structura lor.

 
 
 
 
 
 
Gradinite Constanta - Gradinite private Constanta - Gradinita particulara Constanta 
Crese particulare Constanta -Scoli private Constanta
After school Constanta - Cursuri copii Constanta