GRADINITE CONSTANTA
Cele mai bune gradinite particulare Constanta
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
”Cel mai mare respect îl datorăm copilului”
 
Gradinite Particulare Constanta
va prezinta
Consilierea psihologica pe intelesul tuturor
Articol de Ranga Elena - Psiholog
 
 

Consilierea psihologica pe intelesul tuturor

     In societatea actuala termenul de “consiliere psihologica” incepe din ce in ce mai mult sa fie cunoscut de catre marea majoritate a populatiei. Din pacate sursele de informare corecta sunt destul de putine si deseori imaginea privind acest demers terapeutic este eronata. Astfel, chiar si intr-o societate in dezvoltare ca a noastra, populatia nu are acces la astfel de servicii decat in cazuri extreme sau oarecum fortuit, dependent fiind de anumite certificate, evaluari clinice si rapoarte psihologice.

     In realitate, consilierea psihologica este un demers terapeutic care presupune atat evaluare psihologica cat si interventie terapeutica. Consilierea este sustinuta si ghidata de catre un psiholog specializat, care este necesar sa aiba pe langa studii de specialitate si multi ani de formare si experienta in domeniu. Sunt mai multe abordari ale consilierii psihologice in functie de tipul de psihoterapie. Este necesar ca in momentul in care clientul isi manifesta intentia de a parcurge un astfel de demers, psihologul sa ii explice acestuia tipul de consiliere si ce anume presupune acest demers.

     Este important de stiut ca un astfel de demers terapeutic presupune in primul rand confidentialitatea clientului, care este stipulata clar si in contractul de prestari servicii care se incheie intre cei doi si care asigura clientul ca informatiile dezvaluite psihologului nu depasesc spatiul terapeutic si nu aduc prejudicii de imagine acestuia.

     Consilierea psihologica se adreseaza atat maturilor cat si copiilor si adolescentilor, chiar si varstnicilor. Ea presupune un “drum” pe care clientul il parcurge ghidat fiind de psiholog in gasirea de resurse si strategii eficiente si adaptative pentru problematicile sale. Procesul de consiliere este diferit de cel de dezvoltare personala care presupune optimizare si eficientizare. Ea este un demers tintit pe o problematica stresanta, presanta sau blocanta pentru client si presupune un numar limitat de sedinte psihologice. In functie de tipul de terapie in care este specializat psihologul, ea presupune diferite metode si tehnici, mai mult sau mai putin dinamice, creative, explorative.

     Demersul terapeutic se centreaza pe momentul prezent si pe modalitatile clientului de a-l gestiona. Psihologul este prezent in dinamica clientului, ii este ghid si il ajuta sa descopere modalitati proprii eficiente de a se raporta la sine si la ceilalti, de a se adecva contextelor si a vietii insasi, conform nevoilor sale.

     Abordarea in demersul de consiliere psihologica este individualizat pentru fiecare client in functie de categoria de varsta, tipul de personalitate, tipul de problematica si tipul de terapie, respectiv individuala, de cuplu, de familie sau de grup.

     Avand in vedere societatea in continua schimbare, schimbarea permanenta a normelor si valorilor sociale si familiale, restructurarea tipologiilor relatiilor de cuplu, discrepantele dintre generatii, nivelului ridicat de stres si lipsa reperelor adecvate de raportare si adaptare la mediile sociale, familial si profesionale, consilierea psihologica devine o necesitate pentru fiecare dintre noi, avand marele dar de a ne aduce in realitate cu metode si strategii adaptative, de a ne ajuta sa facem fata provocarilor din fiecare zi.

Psiholog Ranga Elena

 
 
 
 
 
 
 
 
Gradinite Constanta  Portal cu informatii despre  - Gradinite private Constanta - Gradinita particulara Constanta 
Crese particulare Constanta -Scoli private Constanta
After school Constanta - Cursuri copii Constanta
 
______________________________
 
 
 
 

 

www.gradinite.particulare.ro va prezinta: gradinite constanta,gradinite private constanta,gradinite particulare constanta,gradinita constanta, gradinita privata constanta,gradinita particulara constanta,scoala constanta,scoli constanta,summer school constanta,after school constanta, centru educational constanta,cresa constanta,crese constanta,loc de joaca constanta,centru de studiu constanta,ateliere de creatie constanta,atelier de creatie constanta,limbi straine pentru copii constanta,work shop constanta,meditatii copii constanta,muzica copii constanta,pictura copii constanta
Pe site www.gradinite.particulare.ro gasiti detalii despre:Centru educational Constanta pentru copii de la 1 an , Gradinite din Constanta - Gradinite particulare din Constanta: Gradinita Cambridge Constanta, Gradinita Colibri Constanta, Gradinita Gamex, Gradinita Casuta din Padure, Cresa Gradinita Kitybity, Gradinita Casuta cu povesti Constanta,  Gradinita Spectrum Constanta, Gradinita La Nouvelle Generation Constanta, Gradinita  Brancoveneasca Constanta,Gradinita Champions Constanta, Gradinite cu program de vara Constanta- Gradinita de vara Micul Brancovean din Constanta, Gradinite cu program saptamanal Constanta,Gradinite din Constanta - Gradinite de stat din Constanta - gradinite cu program normal Constanta,gradinite cu program prelungit Constanta, Scoli din Constanta - Scoli particulare din Constanta: Scoala Brancoveneasca Constanta, Scoala Petre Ispirescu Constanta, Scoala Cambridge Constanta, Scoala Spectrum Constanta, Scoala La Nouvelle Generation Constanta, Scoala Primara Particulara Colibri Constanta,Scoli de vara Constanta:Scoala de vara Micul Brancovean Constanta Locuri de joaca din Constanta:Loc de joaca Strumfii Land Constanta, Loc de joaca Kiddy Dady Constanta After school din Constanta: After school Paradisul Verde al copiilor Constanta, After school Little Kids Constanta, Sezen Stil Constanta, After school Clubul Istetilor Constanta, After school Scoala Brancoveneasca Constanta,after school Constanta.Crese din Constanta, Animatori pentru petreceri din Constanta: Clovnul Sica si trupa  Ciresarii Constanta,clovn Constanta Club de dans Constanta Black Sea – stiinta miscarii pentru copiii dumneavoastra Cabinet terapii alternative Constanta: Biorezonanta,Medicina estetica Timp liber: Program teatru pentru copii, Poezii pentru copii, Povesti pentru copii Cantece pentru copii, Poze de colorat pentru copii, Evenimente,Spectacole, Concerte. Papusi pentru copii Aradeanca,Libraria Constanta-Libraria Brancoveneasca-Sfintii Martiri Brancoveni Constanta.