GRADINITE CONSTANTA
Cele mai bune gradinite particulare Constanta
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
”Cel mai mare respect îl datorăm copilului”
 
Gradinite Particulare Constanta
 Articol Psiholog Ranga Elena Claudia
 
Cine sunt Eu?
 
 
 

     Majoritatea problematicilor si tulburarilor din ziua de azi se invart in jurul acestei intrebari. Oamneii maturi se “trezesc” in probleme coplesitoare de viata la care nu stiu sa reactioneze. Nu pentru ca nu ar gasi solutii sau strategii care i-ar putea scoate din impas, ci pentru ca nu stiu ca pot face asta. Cum este posibil? Raspunsul este simplu… au fost obisnuiti sa priveasca mereu alaturi. Invatati de mici sa vada ce pot altii, ce fac, ce stiu, ce simt si ce traiesc altii, uita sau nu mai au timp sa se vada pe ei.

     Cand te uiti la altul este simplu, solutia este clara, iar impresia ca poti, ca stii este foarte pregnanta, insa cand realitatea te copleseste si tu esti cel care trebuie sa faca ceva, lucrurile se schimba. Atunci apare impasul, confuzia si frica… “nu mai pot, nu mai stiu ce sa fac, ce vreau, incotro ma duc, pentru ce ma lupt…”. Pierdem atata timp din viata centrandu-ne pe scopuri efemere, luptand pentru cauze care de cele mai multe ori nu sunt ale noastre, mergand cu “valul” incotro ne duce el, cand adevarata putere si resursa este in noi. Suntem stapanii propriilor trairi si emotii, propriilor solutii.

     Ce ne impiedica sa le vedem? Frica- de necunoscut, de imprevizibil, de noi in esenta: “daca nu pot, daca nu obtin ce vreau, daca nu reusesc in ce mi-am propus, daca ma doare?” Ne este frica pana si sa ne vedem fricile, emotiile, dorintele… Ca sa ne putem vedea puterea de a merge mai departe, de a iesi din impas este necesar mai intai sa privim in noi insine: “cine sunt eu?” Raspunsul este pe cat de diferit, pe atat de fascinant si mai mult decat atat, nu ramane niciodata la fel, ca si noi de altfel…

     Avem nevoie sa privim in noi insine, sa ne vedem potentialul, resursele ca sa putem merge mai departe intr-un mod unic, care ne diferentiaza, nu cum “ar trebui” ci asa cum avem nevoie. Multi spun “Dumnezeu imi da ce trebuie sa duc”, eu as spune mai degraba ca viata ne provoaca sa intram in contact cu noi, sa ne descoperim, sa vedem si sa ne acceptam asa cum suntem. Cum putem face asta? Cu ajutorul psihologului specialist, care stie sa ghideze un astfel de proces, dar si privind viata noastra ca o provocare pentru dezvoltare.

     Evenimentele din viata noastra ne provoaca sa ne vedem si dintr-o alta perspectiva, sa accesam resursele noastre ascunse, nu ca sa supravietuim ci ca sa invatam sa ne bucuram de ceea ce suntem, fiecare in felul nostru. Provocarile din viata noastra ne arata cel mai clar si incontestabil cine suntem cu adevarat in fiecare zi.

Tu ce provocare ai avut azi?
 
 

Psiholog Ranga Elena

 
 
 
______________________________
 
 
 
 

 

www.gradinite.particulare.ro va prezinta: gradinite constanta,gradinite private constanta,gradinite particulare constanta,gradinita constanta, gradinita privata constanta,gradinita particulara constanta,scoala constanta,scoli constanta,summer school constanta,after school constanta, centru educational constanta,cresa constanta,crese constanta,loc de joaca constanta,centru de studiu constanta,ateliere de creatie constanta,atelier de creatie constanta,limbi straine pentru copii constanta,work shop constanta,meditatii copii constanta,muzica copii constanta,pictura copii constanta
Pe site www.gradinite.particulare.ro gasiti detalii despre:Centru educational Constanta pentru copii de la 1 an , Gradinite din Constanta - Gradinite particulare din Constanta: Gradinita Cambridge Constanta, Gradinita Colibri Constanta, Gradinita Gamex, Gradinita Casuta din Padure, Cresa Gradinita Kitybity, Gradinita Casuta cu povesti Constanta,  Gradinita Spectrum Constanta, Gradinita La Nouvelle Generation Constanta, Gradinita  Brancoveneasca Constanta,Gradinita Champions Constanta, Gradinite cu program de vara Constanta- Gradinita de vara Micul Brancovean din Constanta, Gradinite cu program saptamanal Constanta,Gradinite din Constanta - Gradinite de stat din Constanta - gradinite cu program normal Constanta,gradinite cu program prelungit Constanta, Scoli din Constanta - Scoli particulare din Constanta: Scoala Brancoveneasca Constanta, Scoala Petre Ispirescu Constanta, Scoala Cambridge Constanta, Scoala Spectrum Constanta, Scoala La Nouvelle Generation Constanta, Scoala Primara Particulara Colibri Constanta,Scoli de vara Constanta:Scoala de vara Micul Brancovean Constanta Locuri de joaca din Constanta:Loc de joaca Strumfii Land Constanta, Loc de joaca Kiddy Dady Constanta After school din Constanta: After school Paradisul Verde al copiilor Constanta, After school Little Kids Constanta, Sezen Stil Constanta, After school Clubul Istetilor Constanta, After school Scoala Brancoveneasca Constanta,after school Constanta.Crese din Constanta, Animatori pentru petreceri din Constanta: Clovnul Sica si trupa  Ciresarii Constanta,clovn Constanta Club de dans Constanta Black Sea – stiinta miscarii pentru copiii dumneavoastra Cabinet terapii alternative Constanta: Biorezonanta,Medicina estetica Timp liber: Program teatru pentru copii, Poezii pentru copii, Povesti pentru copii Cantece pentru copii, Poze de colorat pentru copii, Evenimente,Spectacole, Concerte. Papusi pentru copii Aradeanca,Libraria Constanta-Libraria Brancoveneasca-Sfintii Martiri Brancoveni Constanta.