Gradinite Constanta
click pentru prima pagina
 
Dezvoltarea capacitatii copilului de a seria si de a clasifica.
 
Activitati ce trebuie desfasurate in gradinite particulare Constanta
 
si gradinite de stat pentru a  creste potentialul intelectual, logica
 
si pentru a stimula intelectual copilul de gradinita Constanta.
 
 
 
 Aceasta actiune presupune si ea folosirea de imagini si jucarii.
 
 
     Clasificarea obiectelor, lucrurilor, fiintelor
     Copiilor li se cere sa clasifice jucariile din clasa: papusi, plusuri, cuburi, jetoane, ineluse.
      Apoi li se cere sa clasifice imagini ale obiectelor prezentate, ori ale fiintelor similare, respectiv imagini cu forme geometrice, imagini cu animale domestice, imagini cu animale salbatice, imagini cu fructe, imagini cu legume si tot asa.
     Pasul urmator: copiilor li se cere sa clasifice imagini in functie de scopi si utilitatea lor. Ce obiecte au culoarea galbena? , cu ce ne imbracam? , unde traiesc anumite animale?, cunoscute lor, evident.
 
     Serierea obiectelor.
     Acest proces se face in functie de categoria careia ii apartine obiectul.
     Copiilor li se prezinta 15 imaginicu animale, iar printre ele o imagine cu cifre. Li se va explica iar ei vor trebui sa inteleaga ca imaginea cu cifre trebuie inlaturata, si mai ales, de ce trebuie inlaturata. Ea trebuie inlaturata pentru ca nu este o fiinta, nu traieste, nu mananca, nu respira si se discuta mult pe marginea acestui subiect pentru a ascoate in evidenta contrastele si faptul ca acea imagine apartine unei categorii diferite.
     Urmatoarea actiune este de a schimba imaginile, de a schimba categoriile si intrusul  astfel incat copiii sa-si dea singuri seama de  categorii, contrast.
     Ei vor face dovada ca au inteles in momentul in care vor realiza corect diferentele, vor identifica intrusul, vor putea face comparatii.
     Este munca doamnei educatoare si meritul ei de a putea sa se raporteze la capacitatea fiecarui copil in parte si de a-i face pe toti copiii grupei sa inteleaga.
    Dat fiind faptul ca exista o multitudine de produse in comert, de materiale didactice ce pot fi folosite in cadrul acestei activitati si pentru atingerea obiectivului, educatoarei nu ii va fi greu sa desfasoare in fiecare zi la gradinita cu copiii, activitati de acest gen, diversificand gama si cautand imagini care sa cuprinda doar pesti, doar pasari, doar culori si asa mai departe, in cre sa introduca unul, sau ca sa ridice gradil de dificultate, doi sau mai multi intrusi.
 
 
articol www.gradinite.particulare.ro