GRADINITE CONSTANTA
Cele mai bune gradinite particulare Constanta
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
”Cel mai mare respect îl datorăm copilului”
 
  Gradinite Particulare Constanta
 
Anxietatea si Atacul de Panica la Copii si Oameni Mari
 
articol CIP Ranga Elena Claudia
 


     Adeseori anxietatea este confundata cu frica, insa diferenta dintre acestea este majora. Anxietatea presupune frica, insa ea este resimtita mult mai amplu de catre persoana in cauza. Frica este o reactie normala, fireasca intr-o situatie periculoasa . Atunci cand creierul sesizeaza un pericol, el mobilizeaza intreg corpul la reactie: de lupta sau de fuga, soldata cu un efect (reactie), dupa care urmeaza relaxarea prin gestionarea situatiei. In cazul anxietatii insa, lucrurile se schimba.
 
     Persoana anxioasa resimte o frica intensa cu reactii in tot corpul fara a fi intr-o situatie de pericol. Astfel teama apare pe baza unor idei nerealiste, anticipative, dar fara suport concret in realitate. Persoana anxioasa ajunge sa fie controlata de frica si sa isi conduca viata in asa fel incat sa evite potentialii factori stresori. Calitatea vietii si adaptarea sunt afectate profund pe termen lung (mai multe de 6 luni).
 
     Exista mai multe tipuri de tulburari anxioase, insa cea mai frecventa forma a anxietatii este atacul de panica. Acesta reprezinta o perioada discreta in care exista debutul brusc al unei frici sau terori intense, asociata adesea cu senzatia de moarte iminenta.
 
   In cadrul atacului de panica sunt prezente diverse simptome de genul scurtarea respiratiei, senzatie de sufocare, palpitatii, durerea sau disconfortul precordial, transpiratii, tremuraturi, greata, detresa abdominala, ameteala, derealizare sau depersonalizare, frica de a nu muri, de a nu innebuni sau de a pierde controlul, pana la parestezii.

     Exista 3 tipuri de atacuri de panica:

  • Inopinante (nesemnalizate)- nu poate fi atasat unui stimul declansator clar,
  • Circumscrise situational (semnalizate) – apar inevitabil la expunerea la un anumit stimul si
  • Predispuse situational- apare inconstant in situatii similare.

Atacul de panica apare in multe tulburari anxioase, tocmai de aceea este necesara o evaluare amanuntita atat fiziologica, cat si de catre psihologul clinician si medical psihiatru.

Vorbim de atac de panica atunci cand nu poate fi identificata nicio cauza somatica pentru simptomele recurente de panica. De regula, persoanele cu atac de panica isi fac numeroase controale medicale inainte sa consulte serviciile unui specialist in psihologie/psihiatrie. Acest lucru este firesc si este foarte recomandat ca inainte de stabilirea unui diagnostic psihiatric si inceperea oricarui tratament sa se faca un consult medical de specialitate care sa excluda orice condiție medicala care poate avea simptome similare.

     Tratamentul atacului de panica presupune atat medicatie psihiatrica cat si psihoterapie. Este important sa se urmeze tratamentul prescris de medicul curant.
 
     La recomandarea acestuia, pot fi administrate antidepresive şi anxiolitice.
 
     Studiile arata ca, tratamentul adecvat poate reduce sau elimina complet atacurile de panica la 70%-90% dintre pacienti.
 
     Tratamentul anxietatii este unul individualizat, cu o durata variabila, in functie de problematica pacientului.

     Prognosticul de vindecare este cu atat mai bun cu cat tulburarea este identificata mai devreme.

Psiholog Elena Ranga

 
 
 
______________________________
 
 
 
 

 

www.gradinite.particulare.ro va prezinta: gradinite constanta,gradinite private constanta,gradinite particulare constanta,gradinita constanta, gradinita privata constanta,gradinita particulara constanta,scoala constanta,scoli constanta,summer school constanta,after school constanta, centru educational constanta,cresa constanta,crese constanta,loc de joaca constanta,centru de studiu constanta,ateliere de creatie constanta,atelier de creatie constanta,limbi straine pentru copii constanta,work shop constanta,meditatii copii constanta,muzica copii constanta,pictura copii constanta
Pe site www.gradinite.particulare.ro gasiti detalii despre:Centru educational Constanta pentru copii de la 1 an , Gradinite din Constanta - Gradinite particulare din Constanta: Gradinita Cambridge Constanta, Gradinita Colibri Constanta, Gradinita Gamex, Gradinita Casuta din Padure, Cresa Gradinita Kitybity, Gradinita Casuta cu povesti Constanta,  Gradinita Spectrum Constanta, Gradinita La Nouvelle Generation Constanta, Gradinita  Brancoveneasca Constanta,Gradinita Champions Constanta, Gradinite cu program de vara Constanta- Gradinita de vara Micul Brancovean din Constanta, Gradinite cu program saptamanal Constanta,Gradinite din Constanta - Gradinite de stat din Constanta - gradinite cu program normal Constanta,gradinite cu program prelungit Constanta, Scoli din Constanta - Scoli particulare din Constanta: Scoala Brancoveneasca Constanta, Scoala Petre Ispirescu Constanta, Scoala Cambridge Constanta, Scoala Spectrum Constanta, Scoala La Nouvelle Generation Constanta, Scoala Primara Particulara Colibri Constanta,Scoli de vara Constanta:Scoala de vara Micul Brancovean Constanta Locuri de joaca din Constanta:Loc de joaca Strumfii Land Constanta, Loc de joaca Kiddy Dady Constanta After school din Constanta: After school Paradisul Verde al copiilor Constanta, After school Little Kids Constanta, Sezen Stil Constanta, After school Clubul Istetilor Constanta, After school Scoala Brancoveneasca Constanta,after school Constanta.Crese din Constanta, Animatori pentru petreceri din Constanta: Clovnul Sica si trupa  Ciresarii Constanta,clovn Constanta Club de dans Constanta Black Sea – stiinta miscarii pentru copiii dumneavoastra Cabinet terapii alternative Constanta: Biorezonanta,Medicina estetica Timp liber: Program teatru pentru copii, Poezii pentru copii, Povesti pentru copii Cantece pentru copii, Poze de colorat pentru copii, Evenimente,Spectacole, Concerte. Papusi pentru copii Aradeanca,Libraria Constanta-Libraria Brancoveneasca-Sfintii Martiri Brancoveni Constanta.