GRADINITE CONSTANTA
Cele mai bune gradinite particulare Constanta
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
”Cel mai mare respect îl datorăm copilului”
 
Gradinite Particulare Constanta
Articol Psiholog Ranga Elena Claudia
Oglinda
Perceptia noastra asupra ei
Reflexia ei asupra noastra
 
 
     Un articol controversat si nelipsit in orice casa… Este acel obiect care uneori ne face fericiti iar alteori ne deranjeaza prin sinceritatea sa.
     Este poate cel mai folosit obiect din casa fara ca totusi sa ii acordam importanta reala pe care o are. Dar stim oare ce ne arata in fiecare zi cand o privim? Pentru unii raspunsul poate fi simplu si banal: “pe mine”.
     Dar ce inseamna aceasta mai exact? Arata ce simti, ce crezi, ce gandesti, ce haine porti sau pur si simplu cum arati?
     Oglinda este reflexia realitatii. Arata cine esti.
     Ea, oglinda stie sa ne arate cine suntem, dar noi stim sa vedem?
     Ce vedem cand privim in oglinda?
     Care este primul lucru la care privim?
     Majoritatea oamenilor isi privesc chipul, dar nu mai privesc apoi si restul corpului, altii privesc poate fugitiv, sa se asigure ca hainele stau bine…
     Privesc imaginea pe care si-o creeaza pentru exterior, privesc hainele pe care le imbraca si care transmit un mesaj celorlalti: azi sunt trist, azi sunt vesel, azi am speranta si culoare in viata mea, sau azi vreau doar sa fiu lasat in pace…
     Uneori iubim oglinda- atunci cand ne arata ca suntem frumosi, eleganti , cu haine impecabile.
     Alteori insa este singurul obiect pe care nu l-am vrea prin preajma, pentru ca ne obliga sa vedem ce nu ne place la noi- urmele multor nopti nedormite, toate visele si sperantele neimplinite, anii trecuti in viteza in care am uitat sa ne acordam atentie.
     Suntem obinuiti sa privim cu ochi critici imaginea noastra in oglinda, sa vedem tot ce nu ne place la noi si sa fim admirativi cu ceilalti din jur.
     La unii ne plac anumite lucruri, iar pe altii ii respingem. Arareori apreciem sau respingem pe cineva pentru cine este, ci pentru ceea ce ni se pare ca este. Se intampla asta pentru ca atunci cand privim la ei vedem ceva din noi: ceva ce ne place, sau ceva ce respingem, nu acceptam la noi. “Imi place cum arata” gandim si in interiorul nostru se simte: “as vrea sa arat si eu la fel” , “nu-mi place cum arata” inseamna “eu nu as accepta sa arat asa”.
     Asadar si cei din jurul nostru sunt ca niste oglinzi pentru noi. Daca avem o zi buna, vom observa in jurul nostru mai mult oameni bucurosi, dar daca suntem suparati si tristi, lumea ne va parea ostila.
     La fel ca si oglinda noastra de acasa: daca ne-am trezit multumiti sau ne pregatim cu bucurie pentru un eveniment, oglinda sigur ne va arata frumusetea din noi. Daca insa cautam in ea bucuria pe care nu o simtim, atunci ni se va parea ostila.
     Oglinda este prietenul nostru sincer, cel care stie uneori mai bine decat noi daca ne este bine sau nu.
     Poate fi chiar aliatul nostru de incredere daca o respectam si ii acordam respectul bine-meritat. Pana la urma, ea nu ne judeca, nu ne critica, nu ne pune etichete, nu ne spune ce sa facem sau nu, tot ce face este sa ne arate pe noi asa cum suntem.
     Tu ce vezi azi in oglinda?
Psiholog Elena Ranga
 
______________________________
 
 
 
 

 

www.gradinite.particulare.ro va prezinta: gradinite constanta,gradinite private constanta,gradinite particulare constanta,gradinita constanta, gradinita privata constanta,gradinita particulara constanta,scoala constanta,scoli constanta,summer school constanta,after school constanta, centru educational constanta,cresa constanta,crese constanta,loc de joaca constanta,centru de studiu constanta,ateliere de creatie constanta,atelier de creatie constanta,limbi straine pentru copii constanta,work shop constanta,meditatii copii constanta,muzica copii constanta,pictura copii constanta
Pe site www.gradinite.particulare.ro gasiti detalii despre:Centru educational Constanta pentru copii de la 1 an , Gradinite din Constanta - Gradinite particulare din Constanta: Gradinita Cambridge Constanta, Gradinita Colibri Constanta, Gradinita Gamex, Gradinita Casuta din Padure, Cresa Gradinita Kitybity, Gradinita Casuta cu povesti Constanta,  Gradinita Spectrum Constanta, Gradinita La Nouvelle Generation Constanta, Gradinita  Brancoveneasca Constanta,Gradinita Champions Constanta, Gradinite cu program de vara Constanta- Gradinita de vara Micul Brancovean din Constanta, Gradinite cu program saptamanal Constanta,Gradinite din Constanta - Gradinite de stat din Constanta - gradinite cu program normal Constanta,gradinite cu program prelungit Constanta, Scoli din Constanta - Scoli particulare din Constanta: Scoala Brancoveneasca Constanta, Scoala Petre Ispirescu Constanta, Scoala Cambridge Constanta, Scoala Spectrum Constanta, Scoala La Nouvelle Generation Constanta, Scoala Primara Particulara Colibri Constanta,Scoli de vara Constanta:Scoala de vara Micul Brancovean Constanta Locuri de joaca din Constanta:Loc de joaca Strumfii Land Constanta, Loc de joaca Kiddy Dady Constanta After school din Constanta: After school Paradisul Verde al copiilor Constanta, After school Little Kids Constanta, Sezen Stil Constanta, After school Clubul Istetilor Constanta, After school Scoala Brancoveneasca Constanta,after school Constanta.Crese din Constanta, Animatori pentru petreceri din Constanta: Clovnul Sica si trupa  Ciresarii Constanta,clovn Constanta Club de dans Constanta Black Sea – stiinta miscarii pentru copiii dumneavoastra Cabinet terapii alternative Constanta: Biorezonanta,Medicina estetica Timp liber: Program teatru pentru copii, Poezii pentru copii, Povesti pentru copii Cantece pentru copii, Poze de colorat pentru copii, Evenimente,Spectacole, Concerte. Papusi pentru copii Aradeanca,Libraria Constanta-Libraria Brancoveneasca-Sfintii Martiri Brancoveni Constanta.