GRADINITE CONSTANTA
Cele mai bune gradinite particulare Constanta
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
”Cel mai mare respect îl datorăm copilului”
 
Gradinite particulare Constanta - www.gradinite.particulare.ro 
Portal cu Gradinite Constanta
 
Intre vis si realitate
 
Articol Ranga Elena Claudia
Psiholog Constanta
Psiholog copii si maturi
 
 
 
     Care este limita intre ceea ce visez, ce-mi doresc, ce-mi imaginez, ce cred ca primesc sau ofer si ceea ce se intampla in realitate?
 
     Cati dintre noi spun mereu: “sunt dezamagit, urasc, m-a mintit, s-a prefacut, era altfel,… etc?”
 
     Oare chiar a mintit? Oare chiar s-a prefacut, si-a pus o masca, sau a facut ceva ce nu trebuia? Sau poate pur si simplu noi vedem in ceilalti ce ne asteptam sa vedem, ce-am vrea sa vedem, ce ne dorim sa vedem sau sa auzim, pierzand din vedere adevarul…
 
     Eu nu cred in masti pe care oamenii si le pun ca sa para altfel decat sunt, ci cred in nevoia celorlalti de a vedea si a simti ceva anume.
 
     Cred ca daca suntem putin atenti, daca reusim sa nu judecam, etichetam, sau sa introducem in tipare, atunci adevarul iese la iveala.
 
     Adevarul este acolo tot timpul, evident si clar de la bun inceput.
 
     Doar noi il vedem prin prisma gandurilor, dorintelor si nevoilor noastre altfel decat este.
     Si atunci ne simtim dezamagiti, nedreptatiti, raniti, furiosi. Pe cine? Intotdeauna pe ceilalti.
 
     In realitate, adevarata furie este pe noi: pentru ca am facut ceva sau n-am facut destul, pentru ca am crezut in ceva sau cineva, pentru neputinta noastra, pentru ceea ce simtim…
 
     Nu putem accepta ca suntem furiosi, dezamagiti, ca iubim. Pentru ca atunci ar trebui sa le facem fata emotiilor noastre si sa facem ceva cu ele.
 
     Si mai bine fugim, ne ascundem tristetea, durerea, frica, furia, ca si cum ele nu ar avea voie sa existe. Asa apar mastile. Din nevoia de a ascunde un adevar dureros.
     Sunt vinovati cei ce poarta masti pentru ca isi doresc sa isi salveze sufletele  crezand si ei in ce arata, poate doar asa va deveni adevarat?
 
     Adevarul este oricum acolo, clar si evident oricat ar fi o masca de bine elaborata… Cum il poti vedea? Uita-te la ce iti arata si asculta ce iti spune, dincolo de cuvinte.
     Tu ce masca ai purtat azi?
Psiholog Elena Ranga

click aici pentru prima pagina

 
______________________________
 
 
 
 

 

www.gradinite.particulare.ro va prezinta: gradinite constanta,gradinite private constanta,gradinite particulare constanta,gradinita constanta, gradinita privata constanta,gradinita particulara constanta,scoala constanta,scoli constanta,summer school constanta,after school constanta, centru educational constanta,cresa constanta,crese constanta,loc de joaca constanta,centru de studiu constanta,ateliere de creatie constanta,atelier de creatie constanta,limbi straine pentru copii constanta,work shop constanta,meditatii copii constanta,muzica copii constanta,pictura copii constanta
Pe site www.gradinite.particulare.ro gasiti detalii despre:Centru educational Constanta pentru copii de la 1 an , Gradinite din Constanta - Gradinite particulare din Constanta: Gradinita Cambridge Constanta, Gradinita Colibri Constanta, Gradinita Gamex, Gradinita Casuta din Padure, Cresa Gradinita Kitybity, Gradinita Casuta cu povesti Constanta,  Gradinita Spectrum Constanta, Gradinita La Nouvelle Generation Constanta, Gradinita  Brancoveneasca Constanta,Gradinita Champions Constanta, Gradinite cu program de vara Constanta- Gradinita de vara Micul Brancovean din Constanta, Gradinite cu program saptamanal Constanta,Gradinite din Constanta - Gradinite de stat din Constanta - gradinite cu program normal Constanta,gradinite cu program prelungit Constanta, Scoli din Constanta - Scoli particulare din Constanta: Scoala Brancoveneasca Constanta, Scoala Petre Ispirescu Constanta, Scoala Cambridge Constanta, Scoala Spectrum Constanta, Scoala La Nouvelle Generation Constanta, Scoala Primara Particulara Colibri Constanta,Scoli de vara Constanta:Scoala de vara Micul Brancovean Constanta Locuri de joaca din Constanta:Loc de joaca Strumfii Land Constanta, Loc de joaca Kiddy Dady Constanta After school din Constanta: After school Paradisul Verde al copiilor Constanta, After school Little Kids Constanta, Sezen Stil Constanta, After school Clubul Istetilor Constanta, After school Scoala Brancoveneasca Constanta,after school Constanta.Crese din Constanta, Animatori pentru petreceri din Constanta: Clovnul Sica si trupa  Ciresarii Constanta,clovn Constanta Club de dans Constanta Black Sea – stiinta miscarii pentru copiii dumneavoastra Cabinet terapii alternative Constanta: Biorezonanta,Medicina estetica Timp liber: Program teatru pentru copii, Poezii pentru copii, Povesti pentru copii Cantece pentru copii, Poze de colorat pentru copii, Evenimente,Spectacole, Concerte. Papusi pentru copii Aradeanca,Libraria Constanta-Libraria Brancoveneasca-Sfintii Martiri Brancoveni Constanta.