Gradinite Constanta
click pentru prima pagina
Orientarea in timp a copiilor de gradinita 
Achizitii esentiale pentru intrarea in clasa 0 si clasa I
 
     Este extrem de important pentru copiii de gradinita sa inteleaga timpul, curgerea lui si durata actiunilor si activitilor.
     Educatoarele trebuie sa repete zilnic cu copiii la gradinita actiunile specifice fiecarui moment aflat in desfasurare : spalarea mainilor inainte de micul dejun, la ora 9 :00 incep activitatile de invatare, la ora 10:00 gustarea si primirea unui fruct, la ora 12 :00 sau 13 :00 se termina programul pentru copiii care stau la gradinta privata sau de stat la programul scurt.
     Invatarea zilelor saptamanii prin precizarea ca azi e luni, ieria fost duminica, a fost week-end, au stat acasa, luni incep activitatile de invatare, pana vineri si in fiecare zi de luni pana vineri se fac activitati specifice in fiecare zi, in felul acesta copiii intelegand in mod log zilele saptamanii si scurgerea lor.
     Luni se face modelaj in plastilina, marti se picteaza cu acuarelele. Si tot asa.
     Se fac proiectii de filme iar apoi copiii sunt intrebati cat timp cred ei ca a durat filmul.
     Prin exercitii diverse si repetitii copiii trebuie sa inteleaga succesiunea evenimentelor pentru fiecare saptamana, inlegerea succesiunii anotimpurilor, cate luni are anul, cate luni are anotimpul, cate anotimpuri sunt, cate saptamani are anul, cate zile are saptamana si tot asa.
     Se pune accent pe asimilarea si insusirea notiunilor de azi, maine, ieri, acum, alta data, imediat, in viitor, ordinea si numele zilelor saptamanii, ordine si numele lunilor anului, ordinea si numele anotimpurilor si lunile corespunzatoare acestora.
     Practic copiii ce termina gradinita si intra in clasa 0 sau clasa I trebuie sa cunoasca aceste notiuni si sa le inteleaga logic.
 
articol www.gradinite.particulare.ro