Ticurile verbale
 
click aici pentru a reveni pe prima pagina
 
 
 
     Este foarte important pentru copii sa inteleaga sensul cuvintelor inca de mici, va recomandam sa ii lasati sa va intrebe ce inseamna una sau alta si chiar  sa ii stimulati sa va intrebe iar dumneavoastra trebuie sa le dati explicatia corecta, iar daca nu o stiti cautati impreuna cu cel mic raspunsul cat mai repede.
     Acest lucru ii va ajuta pe viitor sa fie capabili sa poarte o discutie elevata in orice context, contribuind major la dezvoltarea vocabularului si realizarea rapida a legaturilor logice.
     De multe ori auzim in jurul nostru, voit sau involuntar, discutii care abunda in cuvinte pe care le numim ticuri verbale  datorita caracterului repetitiv in context.
     Fara a avea legatura cu subiectul, aceste expresii extrem de des utilizate, conduc la ingroparea subiectului de discutie inainte de a se naste, sau ne pun in situatia de a nu intelege mesajul pe care interlocutorul ar avea intentia sa-l comunice.
     Despre ce este vorba ? Simplu !
     Cuvinte sau expresii de genul :  «  stii », «  intelegi », ma rog », « si asa », « najpa », « fain », « asta e », « cum sa-ti spun », «  asta-i treaba », «  pe cuvant », «  sa-ti spun » iar lista poate continua. Aceste expresii folosite de mai multe ori intr-o discutie simpla tradeaza lipsa de cultura, saracia vocabularului.
     Nimanui nu ii place sa fie el in aceasta postura (dar din pacate ori nu sunt constienti de starea in care sunt ori daca realizeaza ca abia sunt in stare sa lege doua vorbe nici nu depun efort sa evolueze) si nici sa fie inconjurat de oameni, de altfel incantatori, dar pana deschid gura.
     Va recomandam sa investiti in dezvoltarea vocabularului copiilor dumneavoastra.
     Exista pe piata foarte multe materiale, cu fel de fel de exercitii de stimulare a inteligentei si vocabularului, cei cu dare de mana le pot achizitiona – unele din ele sunt chiar scumpe, iar daca nu iti permiti, joaca-te cu copilul tau invatand «  impreuna  » cuvinte din DEX, facand propozitii cu respectivele cuvinte, intelesul lor si sinonimele lor.     
     Chiar si un cuvant pe zi poate cantari pentru el, in ani, mai mult decat greutatea dumneavoastra in aur !
 
Un material www.gradinite.particulare.ro