GRADINITE CONSTANTA
Cele mai bune gradinite particulare Constanta
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
”Cel mai mare respect îl datorăm copilului”
 
 
Gradinite Particulare Constanta
 
Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Adolescenti la 50 de ani
1965 - 2015
 
Teatrul pentru copii si tineret Calutul de Mare va prezinta Mesajul Presedintelui 
ASSITEJ International Yvette si al laureatei Premiului Nobel pentru pace in 2014
 
 

Mesaj Yvette Hardie- Presedinte ASSITEJ

   Sunt una dintre cei norocosi. Si daca citesti acest mesaj, probabil si tu esti unul dintre cei norocosi…

   Din primii mei ani imi amintesc cum ma duceau parintii la teatru. Am vazut tot, de la teatru pentru copii la musicaluri, balet, pantomime si “piese serioase”. O experienta anume iese in evidenta. Am fost dusa la un spectacol de teatru interactive, in care actorii si publicul au pornit impreuna, la propriu si la figurat, intr-o calatorie. Continuarea click pe banner

   Spectacolul s-a jucat la o ferma intr-o vale superba si pana-n ziua de azi imi amintesc ca abia imi infranam entuziasmul. Am facut parte din plin din actiune – si in timp ce treceam prin tot felul de peripetii, am trecut prin naratiunea in care aveam fiecare un rol vital. Am fost cucerita de povesti si am empatizat pe tot parcursul lor.

   Ce am inteles foarte clar atunci, la 6 ani, a fost ca teatrul este un act profund transformativ, o experienta pe care o traiam la comun si in care aveam sens impreuna.

   Intre timp am avut norocul sa experimentez piese de teatru in diferite parti ale globului. Pe unele le-am uitat, dar altele au avut un impact profund asupra mea. Si ma gasesc mereu cautand acel moment de alchimie, in care e transformata realitatea, unde ca o comunitate – publicul – suntem deschisi simultan experientei si suntem capabili sa gasim sens in ceea ce vedem, cu toti cei din jur.

   Nu toti copiii au acest noroc.

   Anul acesta, ASSITEJ aniverseaza 50 de ani. In jumatate de veac de existenta am ajuns departe, pe continente si tari noi, construind poduri peste frontierele lingvistice, sociale, economice, religioase, politice sau personale, asigurandu-ne ca tot mai multi copii din tot mai multe locuri vor putea fi la fel de norocosi…

   Mai avem inca un drum lung de strabatut. In ultimii 50 de ani, multe lucruri s-au imbunatatit pentru copii in intreaga lume, dar mai sunt inca multe, multe provocari. Ca artisti care apreciaza puterea transformatoare a artelor, prin munca ASSITEJ, suntem capabili sa aducem o schimbare si sa ne asiguram ca tot mai multi copii vor avea parte de aceste momente puternice de empatie si conexiune, care vor ramane mereu cu ei.

   Deci, sa sarbatorim impreuna acesti 50 de ani speciali prin campania noastra “Du un copil astazi la teatru” – asigurandu-ne ca tot mai multi copii au ocazia sa experimenteze trezirea profunda provocata de o intalnire marcanta cu teatrul.

   Pentru ca in cele din urma, n-ar trebui sa fie o chestiune de noroc…

 

 

Scrisoarea comuna semnata de Malala Yousafzai tanara laureata a Premiului Nobel pentru Pace 2014 si Guila Clara Kessous reprezentant UNESCO, Artisti pentru Pace.

 

   Eu, Tu, Ei

    Teatrul este extrem de important pentru fiecare copil inca din primii ani de viata. Arta dramatica ne ofera primul nostru acces la o comunitate din afara propriei noastre familii si o face prin aceste "Sa presupunem ca" momente atât de tipice copilariei.

   "Sa presupunem ca" este fundamental pentru dezvoltarea imaginatiei copilului, si ii permite acestuia sa creeze un viitor imaginar, care este bogat si complex, impreuna cu alti oameni...

Pentru ca în teatru exista un "eu", cel care "joaca" evenimentele o face ca si cum s-ar intampla cu adevarat pentru altii, astfel incat "ei", publicul, sa creada ca este real. Și apoi ajungem la "tine".

   Eu, Tu, Ei

Aceasta unitate de "eu si tu" pe scena este atât de puternica încât se creeaza un "noi" în termenii unui limbaj secret. Participarea în actul teatral ca spectator - sau spect/actor, cum spune marele producator de teatru brazilian Augusto Boal, este, în orice caz, o chestiune de implicare si de acceptare a ceea ce se intampla ca si cum ar fi adevarat, asa cum faceam in copilarie.

   Un copil isi da seama ca lumea lui exista printr-un joc jucat cu realitatea. Si un copil poate învata doar din experiente mici pentru ca el nu este constient înca de modele, norme si dogme...

   Eu / Tu / Ei...

 

   Apoi altcineva, pe care cei mari il numesc "celalalt", vine pe scena pentru a juca cu "mine".

   "Ei" trebuie sa creada în frumusete, trebuie sa viseze si sa fie dusi departe de realitatea a ceea ce face restul omenirii. Acesti "ei" nu poarta razboaie, încearca sa înteleaga lumea. "Ei" trebuie sa stea în tacere, transfigurati de aceeasi lumina orbitoare creata de aceast “eu si tu”, care este atât de perfect echilibrat în relatie, unul fata de celalalt, incat nici violenta nu este reala. Si toata aceasta "înselatorie" si acest "face-a crede" este cea mai buna parte a procesului educational de care un copil se poate bucura.
 

   "Eu / Tu / ei..."

 

   Cumva ca o vraja - "Abra-ca-dabra" sau "Unu, doi, trei - Si!"

   Astfel, copilul poate avea vise mai bune si adultul poate întelege mai bine...

   Daca nu cumva este, de fapt, invers...

   Pentru ca ASSITEJ Intelege toate acestea, suntem amandoua onorate sa fim mesageri pentru speranta, tineret, arta, precum si educatie si ne bucuram sa lansam oficial aceasta sarbatoare, cu mandrie. Speram ca prin unirea fortelor sa fim capabili sa transmitem generatiilor viitoare importanta învatarii prin arta teatrului pentru a promova o lume mai buna, bazata pe pace, respect si dreptate sociala.

   Malala Yousafzai, Premiul Nobel pentru Pace 2014

Guila Clara Kessous, UNESCO Artist pentru Pace

click aici pentru prima pagina
 

 
______________________________
 
 
 
 

 

www.gradinite.particulare.ro va prezinta: gradinite constanta,gradinite private constanta,gradinite particulare constanta,gradinita constanta, gradinita privata constanta,gradinita particulara constanta,scoala constanta,scoli constanta,summer school constanta,after school constanta, centru educational constanta,cresa constanta,crese constanta,loc de joaca constanta,centru de studiu constanta,ateliere de creatie constanta,atelier de creatie constanta,limbi straine pentru copii constanta,work shop constanta,meditatii copii constanta,muzica copii constanta,pictura copii constanta
Pe site www.gradinite.particulare.ro gasiti detalii despre:Centru educational Constanta pentru copii de la 1 an , Gradinite din Constanta - Gradinite particulare din Constanta: Gradinita Cambridge Constanta, Gradinita Colibri Constanta, Gradinita Gamex, Gradinita Casuta din Padure, Cresa Gradinita Kitybity, Gradinita Casuta cu povesti Constanta,  Gradinita Spectrum Constanta, Gradinita La Nouvelle Generation Constanta, Gradinita  Brancoveneasca Constanta,Gradinita Champions Constanta, Gradinite cu program de vara Constanta- Gradinita de vara Micul Brancovean din Constanta, Gradinite cu program saptamanal Constanta,Gradinite din Constanta - Gradinite de stat din Constanta - gradinite cu program normal Constanta,gradinite cu program prelungit Constanta, Scoli din Constanta - Scoli particulare din Constanta: Scoala Brancoveneasca Constanta, Scoala Petre Ispirescu Constanta, Scoala Cambridge Constanta, Scoala Spectrum Constanta, Scoala La Nouvelle Generation Constanta, Scoala Primara Particulara Colibri Constanta,Scoli de vara Constanta:Scoala de vara Micul Brancovean Constanta Locuri de joaca din Constanta:Loc de joaca Strumfii Land Constanta, Loc de joaca Kiddy Dady Constanta After school din Constanta: After school Paradisul Verde al copiilor Constanta, After school Little Kids Constanta, Sezen Stil Constanta, After school Clubul Istetilor Constanta, After school Scoala Brancoveneasca Constanta,after school Constanta.Crese din Constanta, Animatori pentru petreceri din Constanta: Clovnul Sica si trupa  Ciresarii Constanta,clovn Constanta Club de dans Constanta Black Sea – stiinta miscarii pentru copiii dumneavoastra Cabinet terapii alternative Constanta: Biorezonanta,Medicina estetica Timp liber: Program teatru pentru copii, Poezii pentru copii, Povesti pentru copii Cantece pentru copii, Poze de colorat pentru copii, Evenimente,Spectacole, Concerte. Papusi pentru copii Aradeanca,Libraria Constanta-Libraria Brancoveneasca-Sfintii Martiri Brancoveni Constanta.